Frågor och svar

Appen stöder brandvarnare av märket Netatmo, hemlarm av märket Minut, vattenfelsbrytare av märket Leakomatic. Men det är bara början, vi håller ett vaksamt öga på vad som händer på marknaden.

Förutsättningar för att tillsammans med Husboken uppnå en hundraprocentig Tryggometer:

  • Wifi uppkopplad Brandvarnare från Netatmo, typen Smart Brandvarnare. Minst 1st per våning.
  • Wifi uppkopplat hemlarm från Minut genom deras Pro-abonnemang. Med Ömsens beställningsrabattkod får du 25% rabatt på Minuts sensor och Pro-abonnemang under det första året. Minst 1st. sensor per hus.
  • Wifi uppkopplad Leakomatic vattenfelsbrytare.

En fortlöpande Hemöms försäkring innefattande ett boningshus (fritidshus stöds inte i nuvarande appversion) med följande skydd:

  • Brand
  • Naturskada
  • Stöld, skadegörelse, inbrott och rån
  • Läckage
  • Otur

Har du ovanstående försäkring, kan du logga in i appen med ditt bankID. Appen är gratis.

Inloggning och identifiering av kund sker med finskt bankID. Använd bankID kopplat till det namn som står högst upp vid Hemöms försäkringsbrevets postadress.

Nej, och informationen i Husboken används inte i skaderegleringen. Skador ersätts i enlighet med villkoren och informationen om skadan som försäkringsbolaget får på annat sätt, till exempel via skadeanmälan och vid besiktningar av den skadade egendomen. I en sådan bedömning kan information om hanteringen och skötseln av egendomen, som alltså framkommit på annat sätt än via Husboken, påverka ersättningen, på sätt som anges i försäkringsvillkoren. Vår vision är att husägare som sänker skaderisken hemma också ska belönas.

Kontakta oss på tryggometern@omsen.ax så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig. Om du är säker på att din sensor är sönder ska du kontakta leverantören eller återförsäljaren.

Försäkra dig om att du har ett användarkonto hos sensorleverantören. Efter det kan du lägga till din sensor genom att öppna Tryggometer-appen och välja Anslut.

Kontakta oss på tryggometern@omsen.ax så hjälper vi dig.

Kontakta oss på tryggometern@omsen.ax så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

De olika leverantörernas processer är snarlika och enkla, men besök leverantörens webbplats för att få specifik information om hur du registrerar dig.

Om du flyttar ska du radera ditt Tryggometer-konto. Du hittar funktionen för att radera ditt konto under din profil i appen.

Du behöver även komma ihåg att överföra ägarskapet till de sensorer som du lämnar kvar till den nya ägaren av bostaden. För att göra överföringen följer du sensortillverkarnas instruktioner.

Kom ihåg att kontrollera att den gamla ägaren till bostaden inte har tillgång till data från sensorerna via appar, webtjänster eller andra kanaler som sensortillverkarna tillhandahåller.

Följ sensortillverkarnas instruktioner för att överföra ägandet till sensorerna. Byt namn och lösenord på router/modem till eget nytt starkt lösenord.

Du hittar funktionen för att avsluta ditt konto under din profil i appen.

Nej, i det här skedet ska du använda din hemadress i appen och ansluta de sensorerna.

Användningen av Husboken innebär inte att du förbinder dig att utföra åtgärder på egendomen enligt de råd och rekommendationer som du får.

Husboken är din hjälpreda, inte din arbetsledare. Passa istället på att utföra åtgärden senast när du märker att du har missat något underhåll som hjälper dig att göra ditt hem tryggare.

 

Sensorerna i kombination med Tryggometer-appen hjälper dig att öka tryggheten hemma. Tryggometern ger dig dessutom en överblick över läget där hemma.

Köp sensorerna på nätet eller hos välförsedda återförsäljare.

Den bästa prisbilden får du om du besöker leverantörernas eller återförsäljarnas webbplatser. Med Ömsens beställningskod får du 25% rabatt på Minuts hemlarm och Pro-abonnemang under det första året.

Du är välkommen att kontakta oss på tryggometern@omsen.ax så hjälper vi dig.

Nej, Tryggometern är tillsvidare en mobilapp.

Nej, appen loggar inte vad du som individ gör, den håller reda på händelser som de olika sensorerna registrerar, till exempel en droppande vattenledning eller lågt batteri i en sensor.

Den person som skapar Minut-kontot kan bjuda in de andra i samma hushåll. Sedan kan också de stänga av larmet med Minut-appen.

Nej. Syftet med Tryggometern är att förebygga skador. Om olyckan är framme hjälper vi dig precis som vi alltid har gjort. Men vi hoppas att Ålands husägare ska drabbas av färre skador tack vare Tryggometern.

 

Syftet med Tryggometern är att hjälpa dig göra ditt hem tryggare. En skada leder inte bara till bekymmer och förstörda saker, i värsta fall kan liv gå förlorade. En olycka kan aldrig uteslutas, men du kan sänka risken och minska omfattningen av skadan. Det gör du med tips från Tryggometern, din egen uppmärksamhet och smarta sensorer. 

Varje husägare ansvarar för sina sensorer. Om en sensor inte fungerar som den ska kontaktar du i första hand tillverkaren. Ifall problemet är kopplat till Tryggometern uppskattar vi om du hör av dig till oss på tryggometern@omsen.ax

Hör av dig till oss på tryggometern@omsen.ax – tack för ditt engagemang!

Jag hittade inte svar på min fråga

Hör gärna av dig till tryggometern@omsen.ax så hjälper vi dig!