Ömsen personal

Arbeta med oss

Vi är hela tiden nyfikna på vem som kan komma och stärka oss med sin kunskap. Vi har många olika områden som nu och då behöver förstärkning, allt från försäljning och skadereglering till fastighetsförvaltning. Skicka in din öppna ansökan här så kontaktar vi dig om vi har någon som skulle passa.

Tillsammans har vi leverat trygghet sedan 1866 

Vi försäkrar hus och hem, personer, fordon, djur och företag med högsta kvalitet på vår service. Vi jobbar för att ständigt förbättra våra produkter och bidra till det åländska samhället. Våra medarbetare förknippas i hög grad med Ömsen och dess produkter och därmed är personalens kompetens och engagemang en viktig faktor för vår framgång. Vi erbjuder våra medarbetare bra arbetsvillkor och personalförmåner. Vi har en arbetskultur som präglas av gott humör, saklighet och framåtanda, och uppmuntrar till eget ansvar och initiativ. Eftersom vi har ett brett produktutbud söker vi medarbetare med många olika kompetenser och det finns möjligheter att utvecklas inom bolaget.

Vi vill att personalen trivs, utvecklas och stannar hos oss.

Här kan du läsa om de roller och yrkesområden som finns på Ömsen

Vi säljer försäkringar både till företag och privatpersoner på Åland och småföretag i Sverige. Som Kundrådgivare ger du råd om och säljer försäkringar. Arbetet innebär mycket kunddialog, via kundbesök på vårt kontor och telefon eller e-post. Våra medarbetare har varierande bakgrund, det vi värdesätter framför allt är ett intresse för kundservice och att man har ett vänligt bemötande med fallenhet för att förklara och informera.

Skaderegleraren är den person som möter kunden när en skada har skett. Skaderegleraren besiktar och bedömer skadan samt utreder vem eller vad som är vållande till skadan och ser därefter till att kunden får den ersättning man har rätt till enligt försäkringsvillkoren. Vi jobbar också skadeförebyggande där vi informerar våra kunder om hur de skall göra för att undvika att skador uppstår. Vår personal är duktiga kommunikatörer och har branschkunskap från bl.a. bygg, brand, djur, bil, trafik och sjukvård.

Vi utvecklar ständigt våra produkter och skapar helt nya produkter. Alla kan bidra till produktutvecklingen, men vi har även en dedikerad affärsutvecklare. Vår marknadsavdelning hanterar all kommunikation utåt inklusive tryck- och reklamprodukter.

I receptionen svarar man i telefonväxeln och har ofta första kontakten med våra kunder via telefon, e-post eller besök. Vi värdesätter framförallt ett intresse för kundservice och ordningssinne.

Vi satsar på teknik och ser detta som en förutsättning för att fortsätta vår resa till att bli mer digitala. Vi utvecklar och underhåller själva våra affärssystem och har därför anställda systemutvecklare. IT-avdelningen sköter även support av våra system och hårdvaran. För att jobba på avdelningen ser vi gärna att man har teknisk bakgrund, och erfarenhet av programmering är en efterfrågad kompetens.

På ekonomiavdelningen jobbar man med ekonomisk rapportering, bokföring, redovisning och fakturering. På avdelningen finns även roller som business controller, portföljförvaltare som hanterar ekonomiska investeringar samt HR-specialist.

Våra jurister stöder hela bolaget i både affärs- och bolagsjuridiska frågor. I de olika rollerna ingår bl.a. att ge råd, ta fram och underhålla interna regelverk samt bevaka ny lagstiftning. För att jobba med juridik på Ömsen krävs en akademisk utbildning.

Som aktuarie och försäkringsmatematiker gör man analyser, beräkningar och riskbedömningar. För dessa roller krävs högskoleutbildning och intresse för både matematik och statistik.

Vi äger ett antal fastigheter som hyrs ut som bostäder och kontor. För dessa utför vi disponentuppgifter och service. Vi jobbar också aktivt med fastighetsutveckling, både av befintliga fastigheter och nya projekt. För detta krävs det byggnadsteknisk kompetens.

Vi har en personalmatsal där det serveras lunch till personalen. I köket jobbar kock och köksbiträde.

Lediga jobb

Sista ansökningsdag: 26/09/2021

Site by Strax