Uppdaterat 1.1 2023

Information gällande Covid-19 och Ömsen Resa

Till följd av Covid-19 och osäkerheten den för med sig så vill vi informera dig om vad som gäller i samband med resor och din Ömsen Resa.

Här kan du läsa vanligt förekommande frågor gällande Covid-19:
 

Jag har bokat en resa eller planerar att boka en resa, vad händer om den blir inställd till följd av restriktion eller regeringsreseavrådan gällande Covid-19?

 • Ömsen Resa ersätter inte om din resa blir inställd, avbruten eller försenad till följd av restriktion eller regeringsreseavrådan gällande Covid-19. Var noga med att kontrollera med ditt resebolag hur deras återbetalningsregler fungerar vid ett sådant läge.

Jag är på resa och insjuknar i Covid-19, har jag rätt att få ersättning för sjukvård från Ömsen Resa?

 • Blir du sjuk under resan ersätts sjukvård och eventuell nödvändig sjuktransport om du inte kan ta dig hem på annat sätt. Här är det alltså ingen betydelse om du insjuknar i Covid-19 eller i någon annan sjukdom eller olycksfall, du får alltid vård på resmålet. 
   
 • Försäkringen ersätter däremot inte extrakostnader till följd av isolering och karantän eller andra kostnader som uppstår till följd av myndigheters reseavrådan eller restriktion.
  Försäkringen ersätter inte heller avbruten resa, försening eller väntan från resa till följd av Covid-19.
  Närmare information finns att läsa på ditt försäkringsbrev eller fås av vår kundtjänst på telefon 018-27600.

Jag blir sjuk i Covid-19 och min resa ställs in, kan jag få ersättning för min inställda resa från Ömsen Resa?

 • Insjuknar du plötsligt och oväntat i Covid-19, eller i någon annan sjukdom, innan resa och din reseförsäkring är tecknad senast tre dagar innan avresa så ersätts din inställda resa från Ömsen Resa. Tillsammans med skadeanmälan bifogas ett läkarintyg utfärdat senast före planerad avresa.

Jag kommer inte iväg på resa eftersom jag sitter i karantän, ersätter Ömsen Resa min inställda resa?

 • Om du inte själv har insjuknat i Covid-19 utan du sitter i karantän eller är isolerad till följd av att någon i din närhet insjuknat ersätts inte din inställda resa från Ömsen Resa.

Jag skulle vilja teckna en reseförsäkring hos er, hur gör jag?

 • Du är välkommen att kontakta oss via Mina sidor, genom ett personligt besök eller per telefon så hjälper vi dig.

Vid inställd resa ska ersättning i första hand sökas från resebolaget eller researrangören. Vid resor bokade via svenska resebolag/arrangörer finns bra information att läsa här.

Vi vill uppmana våra kunder att följa med läget med Covid-19 och Finska Utrikesministeriets uppmaningar. Har du frågor angående redan bokad resa eller resor framöver, tveka inte att kontakta oss.