Information om Ömsen Resa | Ömsen

Uppdaterad 17.03.2020

Till följd av Coronaviruset (Covid-19) är det just nu oroligt ute i världen. Läget förändras från dag till dag. Idag avråder Finska Utrikesministeriet och Svenska Utrikesdepartementet från alla icke-nödvändiga resor (gäller även resor inom landet), Svenska UD har idag uttalat att avrådan gäller fram till 14.04.2020.

Från och med onsdag 18.03.2020 råder undantagstillstånd vilket bland annat innebär att finländska turister rekommenderas att omedelbart återresa till Finland. Denna rekommendation är tänkt att ska vara i kraft till 13.04.2020.

Vi vill uppmana våra kunder att hålla sig uppdaterade på läget och se hur det utvecklar sig. Här nedan finns en sammanställning över de vanligaste frågorna vi får just nu.

För senaste information från Finska Utrikesministeriet https://um.fi/forsta-sidan

Vanliga frågor och svar

Jag har en resa bokad, vad ska jag göra?

Är resans avresedatum innan 14.04.2020 och du väljer att inte resa så vill vi att du redan nu avbokar allt som går att avboka. Det du inte får tillbaka från researrangören får du från reseförsäkringen.

Jag är på resa men skulle gärna avbryta min resa, hur gör jag?

Så länge inte Finska UM och Svenska UD eller det landet du befinner dig i uttryckligen säger att du behöver lämna landet så ersätter inte reseförsäkringen de extrakostnader som uppstår om du väljer att resa hem i förtid.

Jag är på resa, nu kan jag inte fortsätta min resa eftersom landet har stängt sina gränser, hur gör jag?

Ta kontakt med vår skadeavdelning tel. 018 27600 för mer information.

Jag har en resa bokad och är tvungen att genomföra resan, vad gäller då?

Väljer du att resa trots avrådan från Finska UM och Svenska UD så kommer reseförsäkringen inte att ersätta eventuella vårdkostnader eller andra till reseförsäkringen relaterade ersättningsbara kostnader.

Hur går jag tillväga för att söka tillbaka ersättning från reseförsäkringen?

I första hand behöver du avboka det som går att avboka. När du har fått besked från researrangören över vilken ersättning du har rätt att få tillbaka från dem kan du kontakta vår skadeavdelning och göra en skadeanmälan. Se till att du har all dokumentation som berör resan med dig s.s. bokningsbekräftelse, avbokningsmeddelande, kvitto osv.

Vad händer om jag sätts i karantän utomlands?

Om du p.g.a karantän missar din på förhand planerade hemresa ersätter reseförsäkringen extrakostnader för flyg och hotell. Maximalt resans ursprungspris eller 2.000 euro/vuxen och 1.000 euro/barn.

Ersätter reseförsäkringen inkomstbortfall till följd av karantän utomlands?

Reseförsäkringen ersätter inte inkomstbortfall, vi vill då uppmana våra kunder att söka dagpenning från FPA.

Ersätter reseförsäkringen om jag insjuknar i Coronavirus under resa?

Ja, reseförsäkringen ersätter om symptomen har uppstått under resa, likt annan sjukdom, upp till 120 dagar vård.

Vad ska jag göra om resebolaget har ställt in flygavgångar till följd av Coronaviruset?

Ta kontakt med ditt resebolag och se om du kan få pengarna tillbaka eller boka en ny flygavgång.

Site by Strax