Uppdaterat 29.10.2020 kl. 16.00

Information gällande Covid-19 och Ömsen Resa

Till följd av Covid-19 och osäkerheten den för med sig så vill vi informera dig om vad som gäller i samband med resor och din Ömsen Resa.

Här kan du läsa vanligt förekommande frågor gällande Covid-19:

Jag har en resa som är bokad och betald före 12 mars 2020, vad händer om resan blir inställd?

  • Om du även har tecknat en Ömsen Resa före 12 mars 2020 har du möjlighet att få ersättning via reseförsäkringen för de kostnader du slutligen inte kan få tillbaka från researrangören. Vi rekommenderar dig därmed att i första hand kontakta researrangören. Om du efter besked från researrangören fortfarande har kostnader som du inte har fått tillbaka är du välkommen att kontakta vår skadeavdelning.

Jag har bokat en resa efter 12 mars 2020 eller planerar att boka en resa, vad händer om den blir inställd till följd av Covid-19?

  • Ömsen Resa ersätter inte om din resa blir inställd, avbruten eller försenad till följd av Covid19. Var noga med att kontrollera med ditt resebolag hur deras återbetalningsregler fungerar vid ett sådant läge.

Jag är på resa och insjuknar i Covid-19, har jag rätt att få ersättning för sjukvård från Ömsen Resa?

  • Blir du sjuk under resan ersätts sjukvård och eventuell nödvändig sjuktransport om du inte kan ta dig hem på annat sätt. Här är det alltså ingen betydelse om du insjuknar i Covid-19 eller i någon annan sjukdom eller olycksfall, du får alltid vård på resmålet.

Jag blir sjuk i Covid-19 och min resa ställs in, kan jag få ersättning för min inställda resa från Ömsen Resa?

  • Insjuknar du i Covid-19, eller i någon annan sjukdom, innan resa och din reseförsäkring är tecknad senast tre dagar innan avresa så ersätts din inställda resa från Ömsen Resa. För att få ersättning från reseförsäkringen krävs ett läkarintyg utfärdat innan avresedagen.

Jag kommer inte iväg på resa eftersom jag sitter i karantän, ersätter Ömsen Resa min inställda resa?

  • Om du inte själv har insjuknat i Covid-19 utan du sitter i karantän eller är isolerad till följd av att någon i din närhet insjuknat ersätts inte din inställda resa från Ömsen Resa.

Jag skulle vilja teckna en reseförsäkring hos er, är det möjligt?

  • Ja, vi säljer Ömsen Resa, du är välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Vid inställd resa ska ersättning i första hand sökas från resebolaget eller researrangören. Vid resor bokade via svenska resebolag/arrangörer finns bra information att läsa här.

Vi vill uppmana våra kunder att följa med läget och Finska Utrikesministeriets uppmaningar. Har du frågor angående redan bokad resa eller resor framöver, tveka inte att kontakta oss.

Site by Strax