Information om Ömsen Resa | Ömsen
Resväska ikon och utropstecken

Information om Ömsen Resa

Uppdaterat 23.6.2020 kl. 08:00

Information gällande Covid-19 och Ömsen Resa

Till följd av Covid-19 och osäkerheten den för med sig så vill vi informera dig om vad som gäller i samband med resor och din Ömsen Resa.

Den 12 mars 2020 avrådde Finlands Utrikesministerium från utrikesresor överallt i världen. Till följd av detta var det många av våra kunder som inte kunde komma iväg eller kommer att kunna resa iväg på sin i förväg bokade resa.

Här kan du läsa vanligt förekommande frågor gällande Covid-19:
 

Ni stängde tillfälligt ner försäljningen av Ömsen Resa, när börjar ni sälja försäkringen igen?

  • Från och med måndag 22 juni 2020 kan du nu teckna Ömsen Resa igen, du är välkommen in till vårt kontor på Köpmansgatan 4 eller kontakta oss via tel. 018 27600.

Jag har en resa som är bokad och betald före 12 mars 2020, vad händer om jag inte kan resa iväg?

  • Om din resa blir inställd ska du i första hand kontakta resebolaget för att få återbetalning av på förhand inbetalda pengar. De pengar du inte får ersatt från resebolaget kan du ansöka om att få tillbaka från din Ömsen Resa.

Jag har bokat en resa efter 12 mars 2020 eller planerar att boka en resa, vad händer om den blir inställd till följd av Covid-19?

  • Ömsen Resa ersätter inte om din resa blir inställd eller avbruten till följd av Covid-19. Var noga med att kontrollera med ditt resebolag hur deras återbetalningsregler fungerar vid ett sådant läge att du inte kommer iväg pga Covid-19.

Om jag är på resa och länderna återigen stänger ner sina gränser eller Finska UM och Svenska UD återigen uppmanar att sina medborgare ska ta sig hem, kan jag då få hjälp via Ömsen Resa?

  • Evakueringskostnaderna som uppstår till följd av att du behöver avbryta din resa i förtid ersätts inte från Ömsen Resa. Reser du via ett charterbolag kan det löna sig att rådgöra med dem innan du på egen hand avbryter resan.

Jag är på resa och insjuknar i Covid-19, har jag rätt att få ersättning för sjukvård från Ömsen Resa?

  • Blir du sjuk under resan ersätts sjukvård och eventuell nödvändig sjuktransport om du inte kan ta dig hem på annat sätt. Här är det alltså ingen betydelse om du insjuknar i Covid-19 eller i någon annan sjukdom eller olycksfall, du får alltid vård på resmålet.

Jag blir sjuk i Covid-19 och min resa ställs in, kan jag få ersättning för min inställda resa från Ömsen Resa?

  • Insjuknar du i Covid-19, eller i någon annan sjukdom, innan resa och din reseförsäkring är tecknad senast tre dagar innan avresa så ersätts din inställda resa från Ömsen Resa. För att få ersättning från reseförsäkringen krävs ett läkarintyg utfärdat innan avresedagen.

Jag kommer inte iväg på resa eftersom jag sitter i karantän, ersätter Ömsen Resa min inställda resa?

  • Om du inte själv har insjuknad i Covid-19 utan du sitter i karantän eller är isolerad till följd av att någon i din närhet insjuknat ersätts inte din inställda resa från Ömsen Resa.

Vid inställd resa ska ersättning i första hand sökas från resebolaget eller researrangören. Vid resor bokade via svenska resebolag/arrangörer finns bra information att läsa här https://www.hallakonsument.se/corona-dina-rattigheter/dina-rattigheter-som-konsument/

Vi vill uppmana våra kunder att följa med läget och Finska Utrikesministeriets uppmaningar. Har du frågor angående redan bokad resa eller resor framöver, tveka inte att kontakta oss.

Site by Strax