Cyberförsäkring - Vår nyaste produkt för företagare

Pressmeddelande 13.2.2020

Att kapa företags IT-system blir allt vanligare. Hela företagets verksamhet slås ut och de ekonomiska konsekvenserna kan bli katastrofala. Av den anledningen har Ömsen börjat tillhandahålla en specialanpassad Cyberförsäkring som hjälper drabbade företag att komma på fötter igen efter intrång eller utpressning.

Allt fler företag bygger upp sin verksamhet på nätet. Det kan vara tillverkningsindustrier men också företag som sysslar med e-handel och som är helt beroende av ett fungerande IT-system.

Många är extra sårbara och vissa utsätts för avancerade attacker av professionella nätverk som hackar sig in i företagens centrala datasystem. Vi kan dagligen läsa om företag som drabbas och som får sin verksamhet helt lamslagen. En del utsätts till och med för utpressning.

Sverige är det land i Norden som har drabbats värst. I näringslivstidningen Dagens Industri nämndes nyligen att åtta av tio svenska företag har blivit utsatta en eller flera gånger det senaste året.

Ömsen har sedan helt nyligen börjat erbjuda Cyberförsäkring för företag både i Sverige och på Åland.

-Efterfrågan är hittills större hos de svenska företagen, men cyberattacker och intrång blir allt vanligare och följer inte landsgränser så vår rekommendation är att även åländska företag bör skydda sig, säger Stefan Boman, försäljningschef på Ömsen.

Cyberförsäkringen gäller bland annat för olovligt intrång, överbelastningsattack, skadlig kod och utpressningstrojan eller ransomware. I det senare fallet krypterar angriparen företagets information och kräver lösensumma för att göra den tillgänglig igen.

Företaget som drabbas får specialisthjälp att återställa data, cyberförsäkringen täcker utredningskostnader för att ta reda på skadan och återställa den, förlorad vinst på grund av skadan och företagets eventuella juridiska ansvar om viruset läcker ut känsliga uppgifter till tredje part.

-Vi vet av erfarenhet att när ett företag drabbas blir det helt blockerat eftersom inte mycket fungerar – varken mejl, lagersaldo eller kundregister. Då gäller det att få hjälp direkt och med vår cyberförsäkring följer en exklusiv nödtelefonlinje som är öppen dygnet runt året om för snabb hjälp, säger Stefan Boman.

För ytterligare information;

Stefan Boman
Försäljningschef, Ömsen
018 27600
stefan.boman@omsen.ax

Site by Strax