Pressmeddelande 11.10.2018 Ömsen inleder samarbete med Veritas | Ömsen

Pressmeddelande 11.10.2018 Ömsen inleder samarbete med Veritas

Ömsen inleder samarbete med Veritas

Ömsen och Veritas har tecknat ett samarbetsavtal som gör Ömsen till en försäljningspartner till Veritas. Det betyder att Ömsen börjar sälja pensionsförsäkringar till arbetsgivare med anställda och till egenföretagare/enskilda näringsidkare.

Samarbetet med Veritas innebär att Ömsen utökar sitt utbud till att även gälla pensionsförsäkringar.

- Det här är ett stort och viktigt steg för Ömsen och våra kunder. Pensionsförsäkring har vi inte tidigare erbjudit våra kunder eftersom vi inriktat oss på sakförsäkringar. Men nu finns det även ett åländskt alternativ för pensionsförsäkringar till de cirka 2000 företag som finns på Åland, säger Stefan Boman, försäljningschef på Ömsen.

Ömsen blir ombud för Veritas ArPL försäkring som vänder sig till arbetsgivare som vill ge sina anställda en pensionsförsäkring samt för FöPL som är till för egna företagare och enskilda näringsidkare. Pensionslösningarna är viktiga dels för de anställda som för de egna företagarna och ger förutom en pensionsdel även hjälp och stöd vid sjukdom och arbetslöshet. De pensionsförsäkringar som Ömsens kunder tecknar sköts av Veritas.

- Till vår nysatsning behöver vi utbilda personal. En del av våra anställda kommer att få utbildning i pensionsförsäkring och här samarbetar vi med Veritas, säger Stefan Boman. -Vi är mycket glada över att vi slutit ett samarbetsavtal med Ömsen som blir en viktig försäljningspartner till oss. Vår personal i Mariehamn kommer att fungera som stöd för Ömsens personal. Därtill får alla de kunder som i fusionen flyttar från Pensions-Alandia till oss, lika som de nya kunderna i framtiden, en egen kontaktperson på Veritas, säger Carl Pettersson, VD på Veritas.

För att kunna erbjuda sina kunder pensionsförsäkringar kommer Ömsen att registrera sig som försäkringsförmedlare hos Finansinspektionen.

För ytterligare frågor: Stefan Boman, försäljningschef, Ömsen 018 27600 stefan.boman@omsen.ax

Site by Strax