Ömsen och Emmaus hjälper flyktingar på Åland

Pressmeddelande 21.4.2022

Varje ukrainsk flykting som kommer till Åland får ett presentkort som kan användas i Emmaus olika butiker. Presentkortet är på 50 euro och kan användas på valfritt sätt. Det är Ömsen och Emmaus som i ett samarbete står bakom gåvan.

Åland har den senaste tiden tagit emot flyktingar från det krigshärjade Ukraina. De personer och familjer som kommer har oftast väldigt lite personliga saker med sig.

-Vi vet att de flesta som kommer hit har lämnat det mesta bakom sig. Därför vill vi och Emmaus hjälpa dem med ett presentkort på 50 euro så de kan köpa en del av det de behöver i Emmaus butiker. Detta är ett av initiativen inom ramarna för våra hjälpinsatser vi tidigare berättade om säger Sebastian Joelsson, marknadsföringsansvarig på Ömsen.

Även de barn som kommer till Åland ges möjlighet att köpa leksaker och annat som de fått lämna kvar i Ukraina.

Uppslutningen från ålänningar att hjälpa flyktingarna som kommer till Åland har varit mycket stor. Många skänker kläder och husgeråd.

-Ålänningarna har verkligen ställt upp på många olika sätt för att hjälpa de som flyr Ukraina. Det är vi oerhört tacksamma för. Med hjälp av presentkortet kan de komplettera om de saknar något från det de fått. Kanske ett plagg eller en leksak som de kan välja ut bland Emmaus stora utbud, säger Robert Jansson, verksamhetsledare på Emmaus

För att flyktingarna ska förstå att de får lokal hjälp har Ömsen och Emmaus tagit fram information på flera olika språk främst ryska och ukrainska men även svenska så de förstår hur de kan använda sitt presentkort.

För ytterligare information:

Sebastian Joelsson
Gruppchef Marknadsföring, Hållbarhet
Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag
018 27605
sebastian.joelsson@omsen.ax

Se tidigare pressmeddelande om initiativet