Brandfilt

Kväver mindre bränder och skyddar dig

Med en brandfilt kan du kväva mindre bränder i till exempel kläder, möbler och på spisen. Brandfilten bör minst ha måtten 180 x 120 cm, förvaras i fodral på väggen och bör placeras så att den snabbt finns tillhands att använda.

En brandfilt är bra att svepa om sig om man skulle behöva ta sig ut och lågor härjar eller för att kväva en brand på en människa.

Som komplement kan du ha en minde brandfilt bredvid spisen för att kväva mindre bränder. En mindre brandfilt i storlek 120 x 120 cm är lättare att handskas med men tänk på att det är svårare att kväva en brand på en hel människa. Kväva små bränder och eld på spisen är den utmärkt att användas till.

En brandfilt bör placeras på samma ställen som en brandsläckare, alltså i köket, hallen och sovrum. Om du har fritidshus, båt, bil eller husvagn, se till att ha en brandsläckare och/eller brandfilt där också. 

Kväv elden!

Med en brandfilt kan du kväva mindre bränder i till exempel kläder, möbler och på spisen. Brandfilten ska minst ha måtten 120 x 180 cm, förvaras i fodral på väggen och bör placeras så att den snabbt finns tillhands att använda.