Försäkra din katt

Att försäkra din katt ska vara tryggt och enkelt. Ömsen erbjuder omfattande kattförsäkringar som ger trygghet under hela kattens liv, från den busiga kattungen till den gamla katten.

Vår grundförsäkring - Veterinärvård ger dig ersättning om din katt skulle bli sjuk eller skadad och behöver veterinärvård. Du kan även teckna en livförsäkring och olika tilläggsförsäkringar som passar just dig och din katt.

Samma trygghet genom kattens liv

Grundförsäkring - Veterinärvård

En veterinärvårdsförsäkring är grunden i de flesta katters försäkringskydd. Om din katt skadar sig eller blir sjuk och behöver besöka veterinär ersätter denna försäkring dina kostnader för undersökning och behandling.

Veterinärvårsförsäkringen ersätter även medicin kostnader och behandling av giftstruma.

Försäkringsbeloppet förnyas varje år - hela kattens liv.

 • En försäkring som gäller även för äldre katter. Du kan även nyteckna försäkringen för din gamla katt, vi vill då ha ett veterinärintyg som inte är äldre än 7 dagar.

Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som du betalar själv.

Om det värsta skulle hända

Livförsäkring

Vår Livförsäkring ersätter dig om din katt dör eller skadas så svårt att den dör eller enligt veterinär måste avlivas. Ersättningen styrs bland annat av kattens marknadsvärde. 

 • Kan tecknas för ID-märkta katter som är minst sex veckor gamla
 • Har ingen självrisk
 • Kan kompletteras med tilläggsförsäkringen Avel

Tilläggsförsäkringar

Avel

 • Dolda felförsäkring för kattungarna ingår
 • Veterinärvård för kattungarna upp till 15 veckors ålder
 • Kan ge ersättning vid förlorad avelsduglighet
 • Ersätter ytterligare ett kejsarsnitt

Försäkringen ersätter veterinärvård av kattungar som är svaga i direkt samband med förlossningen samt för kattungar som bor kvar hos dig när de är mellan fem och femton veckor gamla. Tilläggsförsäkringen Avel ger även ersättning för den katt som har en livförsäkring och som varaktigt förlorar sin avelsduglighet. Försäkringen kan tecknas till Veterinärvårds- och/ eller Livförsäkringen och är till för dig som är uppfödare med registrerat kennelnamn.

Självrisk

Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som du betalar själv ( vi drar av den från din ersättning).

Den fasta självrisken betalar du endast en gång under en period på 125 dagar, oavsett antal veterinärbesök och även om det är olika skador eller sjukdomar vid veterinärbesöken. Den rörliga självrisken betalar du däremot vid varje besök.

 • Fast självrisk: 80 euro
 • Rörliga självrisker: 20 %

Ett exempel på självrisk

Katten Maja har fått problem med njurarna och måste genomgå en urinstensoperation. Kostnaden för operationen är 750 euro. Med en försäkring betalar Majas husse och matte endast 214 euro i självrisk medan Ömsen försäkring står för resten av kostnaden, dvs. 536 euro.Utan en försäkring hade Majas husse och matte fått stå för hela veterinärvårdskostnaden på 750 euro själva.

Villkor & Finstilt

Ta del av våra fullständiga villkor för KATT

Din försäkring förnyas varje år samma månad som du tecknade din försäkring, det är försäkringens huvudförfallodag. Vid eventuella villkors- eller premiejusteringar så sker detta vid försäkringens huvudförfallodag

Kattförsäkring - frågor & svar

 • Vad är det för skillnad mellan olika försäkringar?
 • Vad kostar en kattförsäkring?
 • När behövs veterinärintyg?

Svar på dessa frågor och många fler hittar du i vår sammanställning av de vanligaste frågorna om kattförsäkring.

Villkor och produktinformation